Kuchenna organizacja

Jestem zbieraczem kuchennym. Magazynuję słoiki, butelki (na pewno się przydadzą), przyprawy, makarony, kasze (na wypadek katastrofy…) i masę innych, mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy (mam chyba milion rurek. Bo są ładne…).
Planując kuchnię postawiłam na maksymalną ilość szafek, na jaką pozwoliły mi fundusze i powierzchnia. A, że pozwoliły na rozwiązania przeciętne, nie jest to kuchnia, o której śniłam, ale lubię ją i dobrze się w niej czuję. Mam jednak problem z organizacją przestrzeni. Upycham, przyzwyczajam się do lokalizacji, po czym szlag mnie trafia bo widzę jakie to nielogiczne, porządkuję, nie pamiętam gdzie co poupychałam i od nowa 😉
Jak sobie radzicie z organizacją w kuchni? Zwłaszcza na powierzchniach przeciętnej wielkości?

Dziś trochę inspiracji…

Żródła zdjęć widoczne po najechaniu kursorem.

 

iovodesign-com

col-www-bhg-com

col-www-brightgreendoor-com

col-www-eatwell101-com

col-jewelpie-com_pinterest

organizing_ws

www-bomeng-org

pinterest-com_pin_46936021092547746

thepainthive_blogspot

www-buzzfeed-com

collage-kitchen

Już wiem, co będe robić w weekend…
Ściskam!

 

 

 

Comments

comments

One thought on “Kuchenna organizacja

  1. Ja mam małą kuchnię (kawalerka – 20 m) i z miejscem to zawsze problem jest. Niestety też lubię chomikować słoiki (na przetwory), zapasy kaszy, ryżu, jakiś sosów w słoiku i plus cała reszta rzeczy, które w kuchni się muszą znaleźć. Swego czasu , to nawet na parapecie ustawiałem jakieś jadło 🙂 Bardzo mi się podoba pomysł ze zdjęcia nr 9 – wykorzystam, chociaż sztućce i garnki będą poukładane 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *